Het Coloman bedrijfslogo
Heeft u direct advies nodig? Bel, 072 720 22 00
  • Coloman RSS feed
  • Coloman Twitter pagina

Colocatie in meerdere datacenter in Nederland

Coloman biedt op verschillende locaties verspreid door heel Nederland colocatie diensten aan. Elke locatie is voor u als colocatie klant van alle comfort voorzien. Zo kunt u bijvoorbeeld in elke kantine even bijkomen van het harde werken en genieten van een gratis kopje heerlijke koffie.

Uiteraard beschikt elk datacenter over een volledig redundant uitgevoerd netwerk, wordt er gebruik gemaakt van moderne koeltechnieken om de serverruimte op optimale temperatuur te houden en is er voldoende stroom- en noodstroomcapiciteit aanwezig om elk probleem de baas te zijn en blijven.

Over welk datacenter in Nederland wilt u meer weten?

Wat zijn de voordelen van een professioneel datacenter?

Er zijn een aantal belangrijke redenen te benoemen waarom colocatie in een professioneel datacenter een voordeel voor u zou kunnen zijn. Wellicht zijn niet alle redenen voor u op dit moment van belang, maar dat kan in de toekomst natuurlijk altijd veranderen.

Redundant opgezet netwerk met voldoende capiciteit. Ook in de toekomst

Wij maken gebruik van een netwerk dat volledig redundant is uitgevoerd. Dit wil zeggen dat het wegvallen van een verbinding, router of switch automatisch wordt opgevangen.

Ook de verbindingen naar belangrijke internetknooppunten zijn dubbel uitgevoerd en volledig van elkaar gescheiden. Het kan namelijk altijd voorkomen dat er door werkzaamheden elders een kabelbreuk optreedt. Mocht dit gebeuren dan gaat al het internetverkeer automatisch over de andere verbinding.

Verder beschikt het netwerk over meer dan voldoende capaciteit. Zo zijn alle datacenter locaties met elkaar verbonden door middel van een 10Gbit verbinding en beschikt het datacenter zelf standaard over een 1Gbit netwerk.

Betrouwbare stroomvoorziening met voldoende vermogen en noodoplossing

Het is belangrijk voor alle apparatuur dat er altijd een schone en regelmatige stroomvoorziening is. Het wegvallen of pieken van de netspanning kan apparatuur namelijk in die mate beschadigen dat ze niet meer naar behoren functioneert.

Om ervoor te zorgen dat de netspanning niet wegvalt in geval van een storing bij de stroomleverancier wordt er gebruik gemaakt van UPS'en en een dieselgenerator. Zodra de netspanning wegvalt, wordt de dieselgenerator automatisch opgestart. Tijdens deze periode voorzien de UPS'en het volledige datacenter tijdelijk van stroom totdat de dieselgenerator op vol vermogen draait.

Zodra de stroomleverancier alles weer heeft hersteld kan er worden teruggeschakeld en is uw apparatuur zonder enig probleem bereikbaar geweest tijdens de volledige periode van de stroomstoring.

Veilig datacenter, geoptimaliseerde serverruimte en voldoende ruimte

Alle datacenters zijn voorzien van camerabewaking zowel binnen als buiten het pand. Verder is toegang enkel mogelijk voor geautoriseerde personen. Op deze manier kunnen er enkel mensen in het datacenter die daar mogen en horen te zijn.

n de serverruimte staan de racks opgesteld via het cold-corridor principe. Hierdoor is de koeling van uw server optimaal en wordt er een hoop stroom bespaard aangezien niet de volledige ruimte gekoeld hoeft te worden. Uiteraard is er altijd voldoende koelvermogen beschikbaar. Mocht een airco-unit defect raken dan is er voldoende capaciteit om dit op te vangen.

U de controle, wij de zorgen en verantwoordelijkheid

Uw behoudt de volledige controle zonder ruimte te moeten voorzien voor uw apparatuur. Dankzij ons zelf ontwikkelde klantenpaneel is dit mogelijk. Hiermee kunt u bijvoorbeeld 24 uur per dag, 7 dagen in de week toegang aanvragen tot het datacenter om aan uw server te werken.

Verder kunt u ook precies zien hoe hoog uw data- en stroomverbruik is. Dankzij onze grafieken is alles zeer inzichtelijk en mist u niets. Mocht u toch tegen problemen aanlopen dan zijn wij altijd telefonisch bereikbaar. Wij houden namelijk van ouderwetse persoonlijke service. Bij Coloman is de klant echt koning.

Bereken direct uw colocatie prijs

Via de onderstaande module kunt u direct uw gewenste colocatie dienst configureren. Mocht u speciale wensen hebben of meerdere servers willen komen plaatsen kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen voor een offerte op maat.

Aantal U (units) rackruimte + € 0,00
Hoeveelheid A (ampère) stroom + € 0,00
Dataverkeer GB (gigabyte) per maand + € 0,00
Datacenter locatie + € 0,00
Configureer nu! € 35,00per maand